В начало

Прем'єр Франції обіцяє розв'язати проблему нестачі палива на АЗС упродовж тижня

Прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн заявила, що проблему із постачанням палива на АЗС у країні буде врегульовано протягом найближчого тижня, повідомляють французькі ЗМІ.

«Ситуація покращиться протягом тижня», — сказала Борн під час поїздки в Алжир.

«Ми випустили (на ринок – ред.) стратегічні запаси», — нагадала вона.

За даними Міністерства енергетичного переходу, станом на неділю близько 30% АЗС у Франції мають проблеми з нестачею палива. Напередодні цей показник складав 21%.

Перебої із постачанням пального на АЗС у Франції виникли через страйки. Акції протесту торкнулися об'єктів компаній TotalEnergies і ExxonMobil. У зв'язку з цим не працює найбільший завод TotalEnergies, розташований у Нормандії. Крім того, не працюють два заводи ExxonMobil.

Проблема ускладнюється тим, що до страйку на низці об'єктів долучилися співробітники служби доставки пального. Наприклад, на НПЗ TotalEnergies у Фейзені виробництво пального триває, проте його доставка покупцям поки що неможлива.

Учасники страйків вимагають підвищення зарплати на 10%, оскільки, на їхню думку, енергетичні компанії цього року заробили дуже багато і тому здатні платити більше працівникам.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти