В начало

PR-кампанію проти «Укрнафти» координують громадянин США і український нардеп

Координатором PR-кампанії проти націоналізації «Укрнафти», яка останнім часом розгорнулася в українському медіапросторі, є ексрадник Юрія Вітренка у «Нафтогазі» громадянин США Мирон Василик.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн із посиланням на власні джерела в українських ЗМІ.

«Пан Василик особисто домовляється за розміщення матеріалів у ЗМІ. Йому допомагає дружина – чинний нардеп від «ЄС» Марія Іонова, яка організувала своїми каналами мінімум одну публікацію проти державного менеджменту й акціонера «Укрнафти», — пише Сергій Куюн.

Василик, як зазначає експерт, до осені 2022 року був керівником відділу стратегічних комунікацій для національних і міжнародних організацій НАКу, свого часу очолював український підрозділ міжнародного PR-агентства PBN Hill+Knowlton Strategies, а також працював консультантом у Держдепартаменті США.

Зі слів Сергія Куюна, PR-кампанія, спрямована на дискредитацію доцільності передачі в управління державі «Укрнафти», розпочалась понад місяць тому. Саме тоді у редакції ЗМІ пішла розсилка пропозицій звертатися за коментарями з приводу «Укрнафти» до звільненого менеджменту й наглядової ради. Проте бажаного фідбеку замовникам отримати не вдалося.

«Зараз ми бачимо початок більш масштабної PR-кампанії проти націоналізації «Укрнафти», платні розміщення на сайтах і телеграм-каналах на десятки тисяч доларів. Уже було дві хвилі», — констатує експерт.

«У страшному сні не міг уявити, що громадяни США допомагатимуть тому, кому заборонено в’їзд до їхньої рідної країни… Та ще й проти Міноборони України — нового акціонера «Укрнафти» й «Укртатнафти». Більше того, я не міг собі уявити у грі на цьому боці ще й нардепів від «ЄС», лідер якої свого часу націоналізував «Приватбанк», — зазначає очільник «А-95».

Раніше Сергій Куюн висловив переконання, що націоналізація «Укрнафти» була правильним кроком. Завдяки цьому, на погляд експерта, вдалося зупинити фактичний грабунок компанії її міноритарним акціонером — групою «Приват», яка контролювала менеджмент підприємства протягом останніх 20 років.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти