В начало

Потужності первинної переробки на НПЗ рф, що простоюють, у червні досягли 4,1 млн тонн

Обсяг потужностей первинної переробки нафти на НПЗ рф, що простоюють, у червні збільшився на 2,2 млн тонн (+114%) до попереднього графіка — до 4,1 млн тонн, що становить 15,5% від загальної потужності НПЗ, показали розрахунки Reuters на основі даних джерел у галузі.

Фактичний простій первинних потужностей у травні становив 3,8 млн тонн, перевищивши колишній план на 0,4 млн тонн (+12%). Потужності первинної переробки, що вибули, в червні у середньодобовому вираженні збільшилися на 12,5% до травневого показника — до 137,9 тис. тонн з 122,6 тис. тонн.

Поточний графік передбачає зниження зупинених потужностей у липні в 2,3 раза порівняно з червневим значенням — до 1,8 млн тонн. З урахуванням очікуваного продовження на липень поточних ремонтів і простоїв на низці НПЗ, потужності, що вибули, наступного місяця можуть виявитися вищими за план на 1,5 млн тонн і досягти 3,3 млн тонн. У цьому разі простій скоротиться у липні до червня на 31,4 тис. тонн на добу (-23%).

Зростання зупинених потужностей у травні й червні в основному відбулося за рахунок комсомольського НПЗ, зупиненого з 21 травня, і туапсинського НПЗ, що простоює з 17 травня. Сумарний простий первинного перероблення на НПЗ рф за січень-червень 2024 року дорівнює 21,1 млн тонн, що приблизно в 1,4 раза перевищує показник за аналогічний період минулого року (15,4 млн тонн).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти