В начало

Посадовець з Чернігова привласнив талонів на 1 млн грн — поліція

Правоохоронці повідомили про підозру учасникам організованої злочинної групи, які привласнили дизельного пального на понад мільйон гривень. Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своїй сторінці в мережі Facebook.   

«Слідчі Чернігівського райуправління поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної і Чернігівської окружної прокуратур повідомили про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у незаконному привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану», – йдеться у повідомленні.

Їм інкримінують ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, якщо воно вчинене організованою групою), що карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Як зазначають правоохоронці, під час досудового розслідування поліцейські встановили, що посадовець комунального підприємства Чернігівської міської ради за попередньою змовою з двома працівниками цього підприємства систематично займалися привласненням дизельного пального.

«Посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, мав відповідні повноваження отримувати дизельне пальне в оператора автозаправної станції за паливною картою. Зловмисник привласнював пальне, яке один спільник перевозив до місця зберігання, а другий – реалізовував у роздріб», – повідомляє прес-служба поліції області.

Загалом, кажуть у поліції, зловмисникам вдалося привласнити пального комунального підприємства на загальну суму понад мільйон гривень.

Наразі підозрюваних затримано й обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти