В начало

Польські фермери повністю перекрили рух вантажівок на чотирьох напрямках

Наразі на кордоні польські фермери повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі за напрямами пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» і «Устилуг».

Про це у коментарі «Укрінформу» розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, повідомляє «Європейська правда».

«Станом на сьогодні блокування здійснюється на п’яти пунктах пропуску. Нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» і «Устилуг», – сказав він.

Також польські фермери пропускають у напрямку пунктів пропуску «Ягодин» і «Шегині» вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну – за минулу добу це 50 і 30 відповідно.

Зі слів Демченка, станом на ранок вівторка на цих п’яти напрямках у чергах на території Польщі загалом перебуває 1 500 вантажівок, найбільше – навпроти пункту пропуску «Ягодин».

Речник нагадав, що в ніч на 9 березня польські фермери припинили блокування в напрямку пункту пропуску «Корчова–Краківець», однак це, швидше за все, тимчасово, адже з 13 березня польські фермери планують поновити протест. Черга на цьому напрямку станом на ранок близько 500 вантажівок.

Легкові автомобілі й автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується, додав Демченко.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти