В начало

Податківці взялися за антилідерів податкового рейтингу

Державна податкова служба проводить цілеспрямовану роботу з роздрібними мережами, які демонструють мінімальне податкове навантаження. Зокрема комплекс заходів було проведено щодо «БРСМ-Нафта» й Avantage 7.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

«За наявними даними, податківці провели профілактичну й роз’яснювальну роботу (зі своїх джерел знаю як мінімум про обшуки), в результаті якої «БРСМ» відрахувала чи то 200, чи навіть більше мільйонів гривень ПДВ», — каже експерт. З його слів, ця сума співставна з обсягом операційних податків, сплачених мережею за все I півріччя 2023 року.

А от ще один традиційний, з його слів, антилідер рейтингу з податкового навантаження — мережа Avantage 7, схоже, «по-доброму не захотіла».

«Ці хлопці й дівчата доторгувались до того, що у II кварталі очікували податкових компенсацій від держави. Днями мережа повідомила, що податкова позбавила ліцензії 53 АЗС, або близько половини мережі. На цьому тлі Avantage уже охрестив себе народною мережею й звинуватив податківців у боротьбі з низькими цінами на пальне», — зазначив Сергій Куюн.

Схоже, «БРСМ» і Avantage 7 податківці не обмежаться. Експерт зокрема звернув увагу на останній допис голови податкового комітету парламенту Данила Гетманцева про те, що до схожої розмови мають готуватися й сусіди «Авантажу» у податкових рейтингах.

«Думаю, рейтинг за III квартал буде сповненим сюрпризів. Ще раз: ідеться по сплату державі того, що винні. Ні більше, ні менше. Якщо платять ОККО, Сокар, Shell, AMIC, «Укрнафта», «Нафтогаз» й ще декілька мереж, чому решта не має платити?» — підсумував очільник «А-95».

Нагадаємо, у вересні Консалтингова група «А-95» провела дослідження рівня сплати операційних податків (податку на прибуток, ПДВ, ПДФО, ЄСВ тощо) у квітні-червні 2023 р. найбільшими автозаправними мережами України. Згідно з ним, податкове навантаження на один проданий літр пального на «БРСМ-Нафта» склало 70 копійок, на Avantage 7 — мінус 40 копійок.

Лідерами рейтингу з податкового навантаження стали ОККО, SOCAR і U.GO з показниками 2,4 грн, 2,2 грн і 1,7 грн податків з кожного літра пального.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти