В начало

PKN Orlen збільшить місткість паливних баз

Президент PKN Orlen Даніель Обайтек під час прес-конференції повідомив, що компанія збільшить потужність своїх паливних складів приблизно на 100 тис. куб м протягом двох років.

Обайтек пояснив, що йдеться про бази, розташовані поблизу продуктопроводів і на східному кордоні. Він додав, що PKN Orlen уже виділила близько 500 млн злотих на перший етап розширення терміналу в Тшебіні до 44 тис. куб м, а до кінця року виділить ще 200 млн злотих на другий етап розширення, що збільшить пропускну здатність терміналу до 66 тис. куб. м.

У середу, 1 лютого, PKN Orlen спільно з PERN запустили паливний трубопровід на маршруті Боронув-Тшебіня, яким щорічно транспортуватимуть 1,5 млн куб. м палива.

У прес-матеріалах обох компаній зазначено, що нова ділянка завдовжки 97 км підвищить безпеку, стабільність і швидкість доставки дизельного пального й бензину клієнтам у Сілезії й Малопольщі.

Orlen писав, що інвестиція також передбачає розширення терміналу в Тшебіні, що дасть змогу збільшити його сховище. Вартість робіт, які виконує група Orlen, перевищить 200 млн злотих, вони триватимуть до кінця цього року.

Трубопровід Боронув-Тшебіня проходить під землею через територію 11 міст у Сілезькому й Малопольському воєводствах. Обсяг палива, який щодня постачається цією магістраллю, дорівнює 70 залізничним цистернам, тобто двом залізничним складам і понад 130 автоцистернам. Таким чином, інвестиція значною мірою сприятиме зменшенню викидів CO2 і покращенню якості повітря в Сілезії й Малопольщі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти