В начало

Падіння цін у гурті триває

Нафтопродукти в гурті вже який тиждень поспіль продовжують знижуватися в ціні. У п’ятницю, 15 липня, в середньому по країні бензини в гурті можна було придбати за 46 грн/л, що на 2 грн/л нижче від цін минулої п’ятниці. Дизельне пальне, в свою чергу, в середньому за тиждень втратило 1,75 грн/л і торгувалося в гурті на рівні 47,25 грн/л.

Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Бензин 15 липня можна було придбати в межах 44-47 грн/л, що нижче від цін минулої п’ятниці на 1-2 грн/л. При цьому низка трейдерів розповіли, що на ринку відчувається нестача високооктана з південного напрямку постачання, а західний ресурс А-95 надходить у їхні регіони постійно і ритмічно. На ринку також присутній бензин виробництва міні-НПЗ, його можна було придбати на цьому тижні за 37 грн/л, що на 20% дешевше від заводського пального.

Пропозиції дизельного пального 15 липня перебувають у межах діапазону 42-51 грн/л, що також нижче від цін 8 липня на 1-2 грн/л. Дизель виробництва «мініків» на цьому тижні пропонувався в ринок за ціною 40 грн/л, що на 18% дешевше від заводського ДП. За інформацією КГ «А-95», наступного тижня ресурс дизельного пального виробництва міні-НПЗ стартуватиме з цінника 39 грн/л.

Уже, як за звичай, найнижчі ціни на дизель зафіксовано у південному регіоні. Тут торгівля велась у межах 42-45 грн/л, а з минулої п’ятниці ціна втратила 2-3 грн/л.

Західний регіон посідає другу сходинку в ціновому змаганні. Тут ДП можна було придбати в діапазоні 43-48 грн/л, що також нижче від цін минулого понеділка на 2-3 грн/л. У доступі були як автонорми, так і вагонні партії. Ціна на залізничні пропозиції була на рівні 53-54 тис. грн/т.

Дещо дорожче можна було придбати дизельне пальне у північних і центральних регіонах. У цих областях країни дизель пропонувався за цінами 45-50 грн/л, а падіння за тиждень склало 1-2 грн/л. Стабільно дорожче дизельне пальне — у східних областях країни, його можна купити за 48-51 грн/л, що також свідчить про зниження цін на 1-2 грн/л.

«На півдні вже подекуди проскакують пропозиції ДП нижче 42 грн/л. Найімовірніше, наступного тижня побачимо такі ж цінники й у себе в області», — каже один із опитаних трейдерів, що працює в центральному регіоні країни.

За даними Консалтингової групи «А-95», темпи постачання на початку липня на 40% перевищують динаміку постачання в червні. Так, за першу декаду липня в Україну імпортовано на 50 тис. т більше дизеля порівняно з таким же періодом червня. Це свідчить про те, що ринок ДП у липні може бути більшим за обсягом, ніж у попередній місяць.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти