В начало

Падіння цін на нафту призвело до скорочення доходів рф — Bloomberg

Падіння цін на нафту допомогло знизити доходи росії від продажу сирої нафти до найнижчого рівня з лютого, підкреслюючи проблеми, з якими стикається москва через ослаблення світового ринку. Про це повідомляє Bloomberg.

Падіння цін призвело до здешевшання основної російської нафти марки Urals до порогу в $60 за барель, який «Велика сімка» намагалася нав’язати кремлю як покарання за повномасштабне вторгнення в Україну. Згідно з даними Argus Media, 6 вересня ціна на сорт із балтійських портів росії коштувала в середньому $60,12.

Зниження світових цін спонукало кілька країн-членів ОПЕК+, включаючи росію, відкласти до грудня послаблення обмежень на видобуток, яке планувалося розпочати в жовтні. Затримка означає, що москва фактично буде змушена скоротити видобуток у жовтні й листопаді, щоб компенсувати перевищення своєї цілі ОПЕК+ на початку цього року, замість того, щоб мати можливість компенсувати скорочення компенсації зростаючою цільовою метою.

Загалом 29 танкерів завантажили 21,99 млн барелів російської сирої нафти за тиждень до 8 вересня, свідчать дані відстеження руху суден і звіти портових агентів. Обсяг збільшився з 21,67 млн барелів на 29 суднах минулого тижня.

Це означає, що щоденні морські потоки сирої нафти в росії за тиждень до 8 вересня зросли приблизно на 40 тис. барелів – до 3,14 млн.

Менш волатильне чотиритижневе середнє значення рухалося в протилежному напрямку, впавши на 30 тис. барелів на день (б/д) – до 3,13 млн з 3,16 млн попереднього тижня. За винятком одного тижня, коли вони опускалися нижче від 3 млн б/д, постачання з використанням цього показника коливалися від 3,13 млн до 3,25 млн б/д із початку липня.

Валова вартість російського експорту сирої нафти впала до $1,44 млрд за сім днів до 8 вересня з $1,52 млрд за період до 1 вересня. Невелике збільшення тижневих потоків було більш ніж компенсовано падінням цін на основну російську нафту. Це призвело до мінімуму тижневої вартості закордонних постачань із січня.

Вартість експорту у балтійських портах знижувалася щотижня приблизно на $6,30 за барель, тоді як постачання з Чорного моря впали приблизно на $5,9 за барель. Ціни на основний тихоокеанський сорт ESPO трималися краще, втративши приблизно $2,7 порівняно з попереднім тижнем. Ціни з доставленням в Індію також знизилися, впавши приблизно на $5,9 за барель, згідно з даними Argus Media.

Чотиритижневий середній дохід упав до мінімуму з лютого на рівні близько $1,51 млрд на тиждень. Чотиритижневого середнього піка у $2,17 млрд на тиждень було досягнуто у період до 19 червня 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти