В начало

Основний прибуток Uniper за І квартал упав через зниження цін на газ

Як повідомляє Uniper's, основний прибуток компанії пав приблизно на 11% у І кварталі, в основному через нижчі гуртові ціни, які вплинули на рентабельність парку газових електростанцій комунального підприємства, що перебуває під заставою.

Про це пише Reuters.

Згідно з повідомленням німецького енергогіганта Uniper у вівторок, скоригований прибуток за І квартал до вирахування відсотків, податків, підвищення курсу та амортизації (EBITDA) становив 885 млн євро ($953 млн).

Компанія, яка готується повернутися на фондовий ринок після того, як була націоналізована внаслідок енергетичної кризи в Європі, також підтвердила свій цільовий коридор 2024 року для скоригованої EBITDA від 1,5 до 2,0 млрд.

«Початок Uniper 2024 року хороший і відповідає нашим очікуванням. Ринок капіталу визнає позитивні показники Uniper за останні місяці», — сказала головний фінансовий директор Ютта Доенгес.

Скоригований чистий прибуток за період зріс приблизно на чверть – до 570 млн євро, а чиста грошова позиція групи зросла до 4,5 млрд євро, повідомляє Uniper.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти