В начало

Orlen знайшов більше нафти в Норвегії, ніж очікувалося

PKN Orlen розвідала нафтове родовище Øst Frigg у Норвегії, в якому її дочірня компанія PGNiG Upstream Norway володіє 12,3% акцій. Виявляється, ресурси там можуть бути на рівні 40-90 млн б.н.е. (барель нафтового еквіваленту). Це вдвічі більше, ніж припускали поляки, повідомляє BiznesAlert.

PGNiG Upstream Norway, дочірня компанія Orlen Group, володіє 12,3% акцій у родовищі Øst Frigg на норвезькому континентальному шельфі. Результати розвідувальної свердловини показали, що видобувні ресурси родовища можуть подвоїтися, з 18-45 до 40-90 млн барелів нафтового еквіваленту. 

«Попередні результати геологорозвідувальних робіт на родовищі Øst Frigg виявилися напрочуд хорошими. Додаткові ресурси нафти, знайдені там, зміцнять позиції Orlen Group як одного з провідних гравців на норвезькому континентальному шельфі, — сказав Даніель Обайтек, генеральний директор Orlen.

Якщо це відкриття буде підтверджено, ресурси сирої нафти на родовищі Øst Frigg, які належать Orlen Group, становитимуть 5-11 млн б.н.е.. У компанії наголошують, що точна оцінка ресурсів вимагатиме подальшого аналізу, а їх результат ще має підтвердити Норвезький нафтовий директорат.

PKN Orlen є партнером у плані розвитку району Іггдрасіль, де реалізується один із найбільших гірничодобувних проєктів на норвезькому континентальному шельфі. Øst Frigg — одне з восьми родовищ цього проєкту, загальна вартість якого, як очікується, становитиме приблизно 115 млрд норвезьких крон (приблизно 45 млрд злотих). Частка Orlen Group у 8 ліцензіях, розташованих в районі Іггдрасіль, становить приблизно 13%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти