В начало

Міністерство Іраку спростувало інформацію про угоду з Saudi Aramco

Міністерство нафти Іраку спростувало інформацію про те, що з національною нафтовою компанією Саудівської Аравії Saudi Aramco було укладено угоду на розробку гігантського газового родовища Аккас на півночі республіки. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба відомства.

Саудівський нафтовий гігант вивчає механізми співробітництва.

На перемовинах із Міністерством енергетики Саудівської Аравії іракська сторона «запросила саудівські компанії інвестувати у нафтогазовий сектор» республіки. Saudi Aramco зокрема запропонували «інвестувати й брати участь у розробці» родовища Аккас, розташованого в провінції Анбар на півночі арабської республіки.

Нагадаємо, раніше Міністерство нафти Іраку повідомило, що під час засідання координаційної ради двох країн заступник прем'єр-міністра–міністр нафти республіки Хайян Абдель Гані оголосив про досягнення угоди з «братами з королівства про те, що Saudi Aramco інвестуватиме й розроблятиме газове родовище Аккас у провінції Анбар». Вказувалося, що метою інвестицій у родовище є збільшення виробничих потужностей до 400 млн куб. м на добу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти