В начало

Orlen значно скоротив імпорт російської нафти

Генеральний директор Orlen оголосив у середу, що вже близько 90% сировини на НПЗ компанії надходить з напрямків, альтернативних російському. Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Наприкінці січня 2023 року закінчився контракт Orlen з «роснєфтью» на постачання 3,6 млн тонн сирої нафти на рік. Сировину з рф було замінено нафтою, яка імпортується з інших напрямків.

Генеральний директор Orlen Даніель Обайтек написав у twitter, що із закінченням терміну дії ф’ючерсного контракту на постачання нафти з росії вперше в історії близько 90% сировини, що переробляється на НПЗ, надходить з альтернативних напрямків. Обайтек також нагадав, що 2015 року майже вся нафта в Orlen Group надходила з росії.

У прес-релізі, опублікованому в середу вранці, компанія заявила, що завдяки придбанню надійних торгових партнерів PKN Orlen готова повністю відмовитися від російської нафти, якщо на її імпорт буде запроваджено нові санкції.

«Розвиток Orlen Group йде паралельно з підвищенням сировинної й паливної безпеки Польщі й усього регіону. Умовою обох є диверсифікація постачань сирої нафти й інших енергоресурсів. Тому протягом останніх кількох років ми інтенсивно розбудовували глобальні відносини, що дозволило нам відкрити нові напрямки імпорту сирої нафти на наші заводи в Польщі, Литві й Чехії. Таким чином ми розірвали історичну залежність від російської сировини, яка 2015 року становила майже 100% сирої нафти, що постачається на НПЗ Orlen Group. Наразі це лише 10%», — підкреслює Даніель Обайтек, президент правління PKN Orlen.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти