В начало

Orlen збільшує ресурси газу на норвезькому континентальному шельфі

У рамках стратегічної діяльності на норвезькому континентальному шельфі компанія PGNiG Upstream Norway AS (PUN) з групи Orlen підписала угоду з Wintershall Dea Norge AS щодо обміну частками у видобувних активах на норвезькому континентальному шельфі. PUN отримає частки в родовищі Idun Nord, таким чином збільшивши свою частку в родовищах Adrianna і Sabina. Натомість вона передасть Wintershall Dea частину своїх акцій у родовищі Ærfugl Nord.

Результатом операції стане збільшення видобувних ресурсів компанії на понад 0,4 млрд м3 природного газу. Обмін активами також дозволить PUN оптимізувати свої частки в концесіях на території Скарв, що підвищить ефективність і знизить витрати на управління цими активами.

Відповідно до угоди між PGNiG Upstream Norway (PUN) і Wintershall Dea Norge в обмін на 3,08% акцій родовища Ærfugl Nord, група Orlen отримає 11,92% акцій родовища Ідун Норд і 1,92% частки в ліцензії PL211 CS, що охоплює родовища Адріана і Сабіна.

Угода позитивно вплине на загальні ресурси видобувного газу Orlen Group на норвезькому континентальному шельфі – компанія збільшить свої чисті ресурси на 0,42 млрд м3. Крім того, PUN отримає можливість оптимізувати свій профіль виробництва.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти