В начало

Оператори АЗС в Італії цього тижня планують провести страйк

З 24 по 26 січня на АЗС в Італії відбудеться плановий страйк, пише видання Huffpost. Дату було підтверджено італійськими федераціями менеджерів станцій після зустрічі з міністром компаній і Made in Italy Адольфом Урсо.

Темою зустрічі було обговорення указу про прозорість цін на пальне. Профспілки не згодні з викладеними в ньому пропозиціями, у зв'язку з чим вирішили оголосити страйк.

Зустріч федерації менеджерів АЗС Faib (Federazione Autonoma Italiana Benzinai), Fegica (Federazione Italiana Gestori Carburanti e Affini), Figisc-Anisa (Federazione Italiana Gestori Impianti Stradali Carburante, Associazione Nazionale Imprese Servizi Autostradali) тривала близько години. Це була вже третя така зустріч профспілок в апараті міністерства, під час якої обговорювали положення про прозорість цін на пальне. Проте профспілки покинули засідання незадоволеними. Тому вони вирішили оголосити страйк як на АЗС, так і на СТО.

Початок страйку заплановано на 24 січня о 19:00, закінчитися він має через 48 годин, тобто 26 січня о 19:00. Однак базові послуги має бути надано. Станціям самообслуговування, якими керують безпосередньо нафтові компанії, буде дозволено залишатися відкритими.

Міністр Адольф Урсо сказав, що було запропоновано, щоб повідомлення середньої регіональної ціни на паливо було щотижня (а не щодня, як раніше), щоб забезпечити прозорість цін для споживачів; також необхідно буде повідомляти про будь-які зміни цін на пальне.

Міністерство заявило, що закриття станції через відсутність звіту про ціни відбудеться після чотирьох пропущених щотижневих оголошень за 60 днів. Досі закриття могло відбутися після трьох порушень обов’язків без обмеження в часі, навіть якщо вони не були послідовними. Штрафи за відсутність інформації становитимуть від 200 до 800 євро залежно від обороту станції (раніше вони сягали 6 тис. євро). 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти