В начало

«Око за око 2»: ТрО отримала від ОККО 200 кулеметів

Сили ТрО отримали від мережі АЗК ОККО 200 крупнокаліберних кулеметів у рамках ініціативи ОККО й БФ «Повернись живим». Про це enkorr повідомили у прес-службі мережі АЗК.

Як зазначили в компанії, мережа ОККО і фонд «Повернись живим» передали підрозділам тероборони першу партію зброї – 200 крупнокаліберних кулеметів, які закуплено завдяки ініціативі «Око за око 2. Озброїмо ТрО до зубів».

«За допомогою цих крупнокаліберних кулеметів ми можемо вражати противника на досить далекій відстані, настільки, що він не має змоги вразити нас, – коментує командир кулеметного розрахунку з позивним «Фанат». – Зокрема на відстані до 800 метрів можемо знешкоджувати не тільки ворожу піхоту, а й легку бронетехніку, а також повітряні цілі на низькій висоті, придушувати вогневі точки, опорні пункти противника».

Як повідомляв enkorr раніше, «Око за око» – це спільна ініціатива мережі АЗК ОККО і фонду «Повернись живим», у рамках якої з кожного літра пального Pulls, проданого на заправках ОККО, 1 грн перераховується на потреби ЗСУ.

Підтримати проєкт також можна, переказавши донат на спецрахунок ініціативи: https://okozaoko.okko.ua.

«Комплектація крупнокаліберними кулеметами – це тільки перший із етапів у рамках цього проєкту,  далі на черзі – 300 мінометів і 100 автоматичних гранатометів. Ініціатива триває, решта зброї в процесі  – каже СЕО ОККО Василь Даниляк. – Дякуємо усім нашим клієнтам, які переходять на пальне марки Pulls, і треба зазначити, дуже активно переходять. Упевнений, уже найближчим часом акумулюємо всю необхідну суму й повністю закриємо нагальну потребу сил ТрО у цих  видах озброєнь».

Нагадаємо, проєкт стартував у квітні 2023 року. Його мета – закумулювати сумарно 400 млн грн на 200 кулеметів калібру 12,7 мм, 300 мінометів калібру 82 мм і 100 автоматичних гранатометів калібру 40 мм. Цієї зброї вистачить, щоб забезпечити в належних обсягах усю 31 бригаду ТрО, які нині захищають Україну. Зараз зібрано біля 60% від необхідної суми.

Як повідомляв enkorr раніше, це вже другий проєкт, який реалізовують ОККО  спільно з БФ «Повернись живим». Зараз у рамках цієї ініціативи озброюють сили ТрО, а до того підсилили ЗСУ безпілотними розвідувальними комплексами Shark.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні. У структурі компанії також мережа закладів харчування в дорозі, стаціонарні й мобільні лабораторії контролю якості нафтопродуктів тощо.

Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти