В начало

ОАЕ вирішують побудувати новий завод СПГ у Рувейсі замість Фуджейри

Об’єднані Арабські Емірати вирішили побудувати свій новий завод з експорту природного газу в порту «Рувейс» у Перській затоці замість Фуджейри на узбережжі Оманської затоки. Про це повідомляє Bloomberg.

Контрольована державою компанія Abu Dhabi National Oil Co. спочатку планувала побудувати завод, який більш ніж подвоїть потужність виробництва скрапленого природного газу в ОАЕ, у Фуджейрі, головному торговому центрі нафтопродуктів на Близькому Сході. Компанія заявила, що оцінила всі варіанти розташування й вирішила, що Ruwais виграє від того, що знаходиться ближче до деяких основних об’єктів Adnoc, які включають газові родовища й нафтохімічні заводи.

Adnoc не розкриває вартості заводу, але такі проєкти зазвичай вимагають мільярдів доларів інвестицій.

Фуджейра розташована за межами Ормузької протоки, на вході в Перську затоку, через яку проходить приблизно п’ята частина світового експорту нафти.

ОАЕ нарощують видобуток газу для живлення місцевих електростанцій і зростаючої хімічної промисловості, а також для задоволення зростаючого попиту на СПГ в Європі й Азії.

У понеділок Adnoc оголосила про трирічну угоду на постачання СПГ TotalEnergies SE на суму приблизно $1,2 млрд за поточними цінами.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти