В начало

НПЗ рф нарощують переробку перед скороченням субсидій на пальне

російські нафтопереробні заводи (НПЗ) підвищили темпи переробки сирої нафти в першій половині серпня — перед різким скороченням державних субсидій, яке ось-ось набуде чинності, повідомляє Bloomberg.

Зі слів джерела, обізнаного в цьому питанні, добова первинна переробка становила в середньому 5,63 млн барелів протягом 1-16 серпня. Це майже на 10 тис. барелів на день (б/д) вище від середнього показника за більшу частину липня, незважаючи на те, що саратовський НПЗ «роснєфті» почав плановий ремонт.

сургутський ЗСК «газпрому» завершив ремонт минулого тижня, а завод «кінеф», що належить «сургутнєфтєгазу», збільшив пропускну спроможність цього місяця порівняно з липнем, що сприяло загальному збільшенню виробництва. Також незначне зростання відбулося на омському НПЗ «газпром нєфті» і ТАІФ-НК.

Національні потоки сирої нафти на НПЗ рф та її постачання за кордон є одними з ключових індикаторів для спостерігачів нафтового ринку, які слідкують за тенденціями видобутку в росії після того, як офіційні дані було засекречено на тлі західних санкцій.

кремль пообіцяв скоротити видобуток на 500 тис. б/д порівняно з лютневим рівнем і підтримувати обмеження до 2024 року. Хоча на початку цього року було мало доказів повного дотримання обіцянки, минулого місяця росія «більш ніж виконала» своє зобов’язання, згідно з оприлюдненими даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), що базується в Парижі.

«Складно оцінити, чи збережеться місячне зростання переробки на НПЗ до серпня», — каже джерело, додаючи, що «ангарський НПЗ «роснєфті» почав планові роботи 15 серпня, і якщо його рязанський НПЗ почне ремонт 20 серпня, то темпи переробки в росії цього місяця будуть нижчими порівняно з липнем».

Серпень — останній місяць перед тим, як уряд удвічі зменшить субсидії на внутрішні постачання бензину й дизельного пального, додаючи стимул для російських нафтопереробників переробляти більше сирої нафти.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти