В начало

НПЗ Neste у Порвоо зупиняється на капітальний ремонт

Нафтопереробний завод (НПЗ) Neste у Порвоо (Фінляндія) зупиняє виробництво на технічне обслуговування на наступні три місяці. Про це повідомляє видання Sustainable Plastics.

Ремонт сприятиме перетворенню заводу на провідний центр із нафтопереробки з використанням відновлюваних джерел і циклічних рішень. Очікується, що трансформацію НПЗ буде завершено до середини 2030-х років. Neste збільшить свої потужності з переробки відходів, залишків і сировини у відновлюване паливо й сировину для пластмас та інших матеріалів.

Підготовка до капітального ремонту розпочалася 1 квітня із зупинки технологічних установок. Після завершення зупинки НПЗ фактичні ремонтні роботи розпочнуться в середині квітня й триватимуть до середини травня. Орієнтовна тривалість ремонту становить приблизно дев’ять тижнів.

Під час простою весь нафтопереробний завод у Порвоо буде закрито для проведення встановлених законом перевірок, робіт з технічного обслуговування та ініціатив з покращення активів. Роботи не вплинуть на роботу гавані й розподільного терміналу Neste.

Реконструкція вплине на мешканців і підприємства через збільшення спалювання факелів, шуму й неприємних запахів у прилеглих районах, а також збільшення інтенсивності руху.

Neste прагне зробити завод у Порвоо у Фінляндії найбільш стійким НПЗ у Європі до 2030 року. Neste прагне досягти вуглецево-нейтрального виробництва до 2035 року й скоротити інтенсивність викидів вуглецю від реалізованої продукції на 50% до 2040 року.

Neste Porvoo Refinery — єдиний працюючий нафтопереробний завод у Фінляндії, його потужність становить 10,4 млн тонн на рік. У березні завод відвантажив на експорт 40 тис. тонн дизельного пального, всі обсяги припали на країни Балтії.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти