В начало

НПЗ «лукойлу» зупинив установку нафтопереробки через атаку дрона — ЗМІ

Найбільшу первинну установку з переробки нафти на нафтопереробному заводі (НПЗ) «лукойлу» в ніжегородській області зупинено після пожежі через атаку безпілотників, повідомило «Комерсанту» джерело на підприємстві.

Як повідомляє Reuters, йдеться про установку АВТ-6 на НПЗ «лукойл-ніжегороднєфтєоргсинтез». Потужність АВТ-6, за інформацією агентства, забезпечує близько 53% переробки всього НПЗ. «лукойл» відмовився коментувати Reuters інформацію про зупинку АВТ-6.

Сьогодні, 12 березня, губернатор ніжегородської області глєб нікітін повідомив, що в результаті атаки безпілотниками об'єкта паливно-енергетичного комплексу в кстовській промзоні спалахнула одна з установок з переробки нафти. На якому саме об'єкті сталося спалах, глєб нікітін не уточнив. Reuters зазначає, що саме у кстовській промзоні розташовано «лукойл-ніжегороднєфтєоргсинтез».

2023 року НПЗ «лукойл-ніжегороднєфтєоргсинтез» переробив 15,8 млн тонн нафти, виробив 4,9 млн тонн бензину, 5,6 млн тонн дизельного пального, а також 2,3 млн тонн мазуту і 0,8 млн тонн авіагасу.

Нагадаємо, 21 січня було атаковано газопереробний комплекс «новатек усть-луга», розташований у Фінській затоці. Виробництво газойлю тут було відновлено лише три тижні потому, 11 лютого. У ніч на 25 січня було уражено первинну установку переробки нафти на туапсинському НПЗ «роснєфті». Лютнева серія атак почалася з волгоградського НПЗ «лукойлу», на якому 3 лютого було виведено з ладу установку первинної переробки нафти. Врешті 9 лютого різного ступеню ушкоджень зазнали потужності ільського й афіпського НПЗ, обидва розташовано у краснодарському краї.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти