В начало

НПЗ австрійської OMV у Швехаті вийшов на повну потужність

Нафтопереробний завод австрійської OMV у Швехаті запущено на повну потужність після червневого інциденту зі встановленням перегонки нафти, повідомляє компанія.

«Наприкінці вересня успішно завершено запропоновані законом випробування тиском води на основну колону установки первинної переробки нафти. Після цього крок за кроком реалізовано вивірений процес введення в експлуатацію. Після успішної максимізації продуктивності на всіх наступних установках нафтопереробний завод OMV Schwechat знову працює на повну потужність», — йдеться у повідомленні OMV.

Як повідомлялося, OMV проводила технічне обслуговування НПЗ із 19 квітня. Передбачалося, що воно завершиться на початку червня. 3 червня 2022 року під час випробувань тиском води було пошкоджено зовнішню обшивку основної колони установки перегонки нафти.

Зазначається, що альтернативна система постачання, яку використовували для компенсації виробничих обмежень НПЗ під час ремонту, підтримуватиметься як додаткове джерело постачання. «Це дасть змогу забезпечити надійне постачання ринків, а також прискорене поповнення запасів», — наголошують у компанії.

НПЗ у Швехаті щорічно переробляє 9,6 млн тонн нафти, забезпечується нафтопроводом «Адрія». У квітні OMV заявила, що повністю відмовилася від постачань російської нафти на свої НПЗ у Швехаті (Австрія), Бургхаузені (Німеччина) й Петрообразі (Румунія) загальною потужністю 17,8 млн тонн на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти