В начало

Nord Stream: пошкодження на нитках «північного потоку» мають безпрецедентний характер

Одночасне руйнування трьох ниток газопроводу в Балтійському морі є безпрецедентним. Про це заявили в Nord Stream AG — операторі першого «північного потоку».

«Руйнування, що сталися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів системи «північний потік», мають безпрецедентний характер. Терміни відновлення працездатності газотранспортної інфраструктури поки що оцінити неможливо», — заявили в проєктній компанії, передає «Інтерфакс-Україна».

У ніч із неділі на понеділок стався витік на одній із ниток магістралі «північний потік-2». Це сталося в данській ІЕЗ на південний схід від Борнхольма.

Крім того, витік газу зафіксовано з обох ниток першого «північного потоку» — у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від о. Борнхольм.

Навколо зон витоків встановлено 5-мильні зони заборони для судноплавства.

Перший «північний потік» потужністю 55 млрд куб. м газу на рік на сьогодні зупинено у зв'язку з напрацюванням двигунами газоперекачувальних станцій міжремонтного пробігу, а також поломками компресорного обладнання, які неможливо усунути через санкції.

«північний потік 2» — аналогічної потужності — побудований і готовий до експлуатації, але не запрацював через санкційні обмеження.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти