В начало

Нігерія з Анголою наполягають на підвищенні квот ОПЕК+

ОПЕК+ стикається з невдоволенням двох ключових африканських членів — Нігерії й Анголи — скороченням цільових показників видобутку сирої нафти наступного року, повідомляє Argus.

Про перегляди вперше було оголошено на червневій зустрічі міністрів групи разом із зниженням рейтингів для інших країн-членів, яким було важко виконати існуючі квоти.

У рамках цієї угоди Нігерія й Ангола отримали скорочення видобутку на 362 тис. барелів на добу (б/д) і 175 тис. б/д до планових показників видобутку на 2024 рік, залишивши їх на рівні 1,38 і 1,28 млн б/д відповідно, хоча ці цифри були зрозумілі попередньо, до подальшої незалежної оцінки трьох із семи другорядних джерел ОПЕК.

За даними джерел, після оцінки цільовий показник Нігерії на 2024 рік було підвищено до 1,5 млн б/д, тоді як для Анголи було скорочено ще на 200 тис. б/д, до 1,08 млн б/д. Жодна з країн не задоволена своєю новою цільовою метою, і обидві виступають за підвищення — Нігерія на 80 тис. б/д, до 1,58 млн б/д, а Ангола — на 100 тис. б/д, до 1,18 млн б/д, згідно з повідомленнями джерел.

Дискусії навколо цих змін тривають, хоча одне джерело підкреслило, що такі питання вирішуються «між окремими країнами й незалежними джерелами», а не іншими членами ОПЕК+ або секретаріатом ОПЕК.

Міністри ОПЕК+ мають зустрітися віртуально 30 листопада після того, як зустріч, заплановану на 26 листопада у Відні, було відкладено.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти