В начало

Індія задумалася про перехід із російської нафти на саудівську — Reuters

Нафтопереробні заводи (НПЗ) в Індії замислилися про нарощування закупівель саудівської сирої нафти після того, як королівство знизило ціну на свій ключовий експортний сорт у лютому до максимально низького рівня більш ніж за два роки.

Про це з посиланням на джерела в індійських компаніях пише Reuters.

Два підприємства — найбільший у країні Indian Oil і Bharat Petroleum — можуть закупити по одному мільйону барелів нафти кожне у Saudi Aramco.

Індія, третій за величиною імпортер і споживач нафти у світі, активно закуповує російську нафту, що продається з дисконтом. Інформація про можливий перехід країни на закупівлю у Ер-Ріяда з'явилася на тлі чуток про труднощі з оплатою російської сировини. Однак міністр нафти й природного газу Індії Хардіпа Пурі заявив, що проблем із оплатою немає, а обсяги імпорту залежать лише від вартості енергоресурсів.

7 січня стало відомо, що саудівська державна компанія Saudi Aramco знизить ціни на постачання нафти ключової марки Arab Light у всіх регіонах у лютому. Компанія ухвалила це рішення через зниження попиту на цей вид палива. Так, ціни на постачання до Азії зменшилися на $1,5-2 за барель, також їх було знижено для північно-західної Європи, Середземномор'я й Північної Америки.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти