В начало

Нафта здорожчала після обвалу минулого тижня

Ціни на нафту зростають у понеділок вранці після рекордного більш ніж за вісім місяців падіння за підсумками минулого тижня.

Вартість лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:12 за київським часом становить $76,53 за барель, що на $0,43 (0,57%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п'ятниці ці контракти здешевшали на 5 центів (0,1%), до $76,1 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час 71,59 за барель, що на $0,57 (0,8%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. За підсумками минулої сесії контракт знизився у ціні на $0,44 (0,6%), до $71,2 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent знизилася в ціні на 11,1%, WTI – на 11,2%. Обидва контракти завершили торги на мінімумах із грудня 2021 року.

Головним негативним чинником для нафтових котирувань минулого тижня стали побоювання з приводу рецесії у світовій економіці й попиту на паливо у Китаї.

Трейдери бояться, що на тлі даних про збереження високого рівня ділової активності в США і досить високої інфляції Федрезерв продовжить дотримуватися жорсткої грошово-кредитної політики і не поспішатиме зі зниженням ставок. Це може сповільнити економічне зростання у Сполучених Штатах й у світі загалом або навіть призвести до глобальної рецесії, що зменшить попит на паливо.

Крім того, інвестори оцінювали запровадження «стелі» цін на російську нафту і новини про послаблення коронавірусних обмежень у Китаї. Старший аналітик DTV Трой Вінсент нагадав про вислів «купуй на чутках, продавай на фактах», зазначивши, що минулого тижня настав час фактів.

Тим часом кількість нафтових бурових установок, що діють, в США минулого тижня скоротилася на 2 одиниці й склала 625, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. Показник знизився вперше за шість тижнів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти