В начало

ДСНС: у Києві через вибух газового балона постраждало п’ятеро людей

У неділю, 11 грудня, вибухнув балон у столичній багатоповерхівці на Оболоні, 9 грудня вибухнув балон у Голосіївському районі столиці, п’ятеро людей постраждало, постраждалих було госпіталізовано. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України на своїй сторінці у Facebook.

«11 грудня о 12:29 до Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про вибух на вул. Бережанській, 14, що в Оболонському районі столиці, – йдеться у повідомленні. – Як з’ясувалося, на кухні однієї із квартир на 9 -му поверсі 16-типоверхового житлового будинку стався вибух газового балончика».

Як повідомляється, рятувальники перевірили помешкання, з людей ніхто не постраждав, унаслідок вибуху тільки пошкоджено віконні рами квартири.

А ось двома днями раніше через вибух газового балона в Києві. постраждало 5 чоловік. «9 грудня о 19:27 до Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про вибух на вул. Васильківській, 34-Б, що у Голосіївському районі столиці», – повідомляє ДСНС.

Рятувальники, які прибули на місце події, встановили, що в металевому кіоску з виготовлення їжі швидкого приготування стався вибух газового балона, який спричинив пожежу, причому вогнем було охоплено 2 суміжних кіоски.

Як зазначається у повідомленні, внаслідок вибуху постраждало 5 чоловік: 2 працівники кіоску з приготування їжі, 1 відвідувач, 1 людина, яка намагалась гасити пожежу, і продавець розташованого поруч кіоску з продажу мобільних аксесуарів.

Чотирьох потерпілих було госпіталізовано, один після огляду медиками від госпіталізації відмовився. Водночас під час гасіння пожежі з кіоску було евакуйовано ще один газовий балон.

Через пожежу обидва кіоски згоріли повністю.

Як раніше писав enkorr, протягом листопада у Києві сталося 12 вибухів газових балонів. Зокрема у Дарницькому й Деснянському районах було зафіксовано по 3 випадки, у Голосіївському – 2, в Дніпровському, Оболонському, Подільському і Святошинському районах — по одному випадку.

Також 4 грудня у Києві в одному з багатоповерхових будинків на вулиці Цвєтаєвої внаслідок недотримання правил експлуатації газових балонів стався вибух.

Як повідомляв enkorr, останнім часом збільшилася кількість нещасних випадків при використані побутових газових балонів.

Нагадаємо, експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн записав відео з порадами щодо заправки газових балонів.

Раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти