В начало

Нафта слабко дешевшає, Brent — $75,84 за барель

Ціни на нафту помірно знижуються вранці в п'ятницю після падіння за підсумками волатильної сесії напередодні.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:18 за Києвом становить $75,84 за барель, що на $0,07 (0,09%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів напередодні ці контракти здешевшали на $0,78 (1%), до $75,91 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $69,88 за барель, що на $0,08 (0,11%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У четвер контракт втратив $0,94 (1,3%), опустившись до рівня $69,96 за барель.

Напередодні нафта здешевшала вперше за чотири сесії на побоюваннях, що готовність Федеральної резервної системи (ФРС) й надалі підвищувати процентні ставки може призвести до рецесії в американській економіці. Незважаючи на це, котирування можуть завершити тиждень суттєвим зростанням.

«Нафтовий ринок виявився перепроданим минулого тижня, і ф'ючерси впали до ключових рівнів підтримки в районі $66 за барель, – зазначили аналітики Sevens Report Research. – Це відкрило шлях до відновлення цього тижня».

Підтримку котируванням також надав звіт Міненерго США, який вказав на різке скорочення запасів нафтопродуктів у країні минулого тижня.

Як свідчать офіційні дані, резерви бензину впали за підсумками минулого тижня на 6,4 млн барелів, дистилятів – на 3,31 млн барелів. Аналітики прогнозували помірніше скорочення, на 2,36 млн і 1,5 млн відповідно.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти