В начало

Нафта дорожчає після зниження за підсумками лютого

Ціни на нафту зростають вранці в середу і перебувають на максимальних позначках за тиждень завдяки оптимізму щодо попиту на паливо в Китаї.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:18 за київським часом становить $83,95 за барель, що на $0,5 (0,6%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п'ятниці ці контракти здорожчали на $1,41 (1,7%), до $83,45 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $77,53 за барель, що на $0,48 (0,62%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні контракт підвищився у ціні на $1,37 (1,8%), до $77,05 за барель.

За підсумками лютого Brent знизилася в ціні на 0,7%, WTI – на 2,3%.

Основним негативним чинником для нафтового ринку минулого місяця стали побоювання різкішого, ніж очікувалося, посилення грошово-кредитної політики у Сполучених Штатах. Агресивне зростання відсоткових ставок, з одного боку, підвищує ризики рецесії й скорочення попиту на паливо у провідній економіці світу, а з іншого – підтримує курс долара, що збільшує вартість сировини для власників інших валют.

Тим часом дані про активне відновлення економіки Китаю підтримують ціни на нафту в середу.

Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості КНР піднявся в лютому до 52,6 пункту з 50,1 пункту місяцем раніше. Експерти в середньому очікували більшого помірного підвищення, до 50,5 пункту.

PMI сфери послуг у лютому підвищився до 56,3 пункту з 54,4 пункту у січні. Індикатор оновив максимум із березня 2021 року.

Значення індексу вище за позначку в 50 пунктів вказує на зростання ділової активності, нижче – на її скорочення.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти