В начало

Нафта Brent здешевшала до $90,3 за барель

Ціни на нафту опускаються у четвер перед публікацією звіту Міністерства енергетики США про запаси енергоносіїв у країні за минулий тиждень.

Вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом складає $90,3 за барель, що на $0,3 (0,33%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У середу ці контракти здорожчали на $0,56 (0,6%), до $90,6 за барель, максимуму з 16 листопада.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,35 (0,4%), до $87,19 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $0,85 (1%), до $87,54 за барель, найвищого значення з 11 листопада.

Brent здорожчала у середу сьому сесію поспіль. Ф'ючерси на WTI завершили зростанням дев'яту сесію поспіль – це найдовший період безперервного зростання цін із січня 2019 року.

Підтримку ринку останніми днями надавала інформація про те, що Саудівська Аравія продовжить добровільне скорочення видобутку нафти на 1 млн б/д до кінця 2023 року.

Увагу трейдерів у четвер спрямовано на звіт Міненерго США, який буде опубліковано о 18:00 за Києвом. Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, у середньому очікують на зниження запасів нафти в Штатах минулого тижня на 5,6 млн барелів.

Дані Американського інституту нафти (API), оприлюднені в ніч із середи на четвер, показали падіння запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 1 вересня, на 5,521 млн барелів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти