В начало

На Запоріжжі зливали ДП на залізничній станції

У Запорізькій області викрили злочинне угрупування, яке на залізничній станції злило дизпального й викрало запчастин на 1 млн грн. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначають у прес-службі НП, попередньо встановлено, що група працівників однієї із залізничних станцій упродовж тривалого часу зливала дизельне пальне й розкрадала запчастини з вузлів і агрегатів спецмеханізмів і пристроїв, які перебувають на балансі підприємства.

«Щоб приховати нестачу, вносили неправдиву інформацію у звітну документацію. Надалі фігуранти за допомогою спільників перевозили викрадене майно до спеціально підібраних місць, звідки здійснювали їх реалізацію третім особам», – йдеться у повідомленні.

Оперативники  управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області й слідчі обласного главку поліції викрили двох машиністів під час викачування ними палива із баків ремонтних дрезин. Для цього вони використовували спеціальні помпові пристрої.

За результатами проведення 30 обшуків вилучили понад тонну дизельного пального у різних місткостях, три насоси, два паливні фільтри, мобільні телефони, дорожні (шляхові) листи й журнали їхніх пересувань, блокноти, $3 300, а також різні прилади й запчастини. Всі вилучені речові докази спрямовано на експертні дослідження.

Попередньо завдані збитки державному підприємству становлять понад 1 млн грн, однак остаточну суму буде встановлено за результатами проведеної інвентаризації, на підставі якої також буде вирішено питання про повідомлення фігурантам про підозру.

Кримінальне провадження розслідується за  ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Вознесенівська окружна прокуратура.

Як писав enkorr раніше, на Одещині правоохоронці викрили групу, яка налагодила викрадення дизелю з тепловозів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти