У початок

На Одещині з тепловозів «Укрзалізниці» крали пальне (фото)

На Одещині правоохоронці викрили групу, яка налагодила викрадення дизелю з тепловозів. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті Одеської обласної прокуратури.  

«За процесуального керівництва прокурорів Приморської окружної прокуратури м. Одеси й Одеської обласної прокуратури викрито і припинено злочинну діяльність з викрадення дизельного пального на «Укрзалізниці», – повідомляє прес-служба Одеської облпрокуратури.

За даними слідства, двоє мешканців Болградського району спільно з працівниками одного з оборотних локомотивних депо Одеської залізниці налагодили систематичне викрадення дизелю шляхом безперешкодного втручання в замкнену паливну систему тепловозів «Укрзалізниці».

Як зазначають у прес-службі, поплічники чоловіків з числа працівників «Укрзалізниці» пошкоджували опломбовані отвори резервуарів і відкачували дизпальне в заздалегідь підготовлену тару. А викрадене майно, під час руху тепловозу, скидали у заздалегідь обумовлені місця на відповідних ділянках на маршруті слідування.

У свою чергу ділки збирали каністри з паливом і реалізовували його переважно серед фермерів.

Правоохоронці затримали спільників на «гарячому» з 1,5 т дизелю, який вони викрали протягом однієї ночі.

«Під час обшуків вилучено понад 3 тонни дизпального, кошти, приладдя для викачування, транспортування, зберігання викраденого майна, мобільні термінали, технічну документацію, чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності», – йдеться у повідомленні.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вживаються заходи задля встановлення усіх причетних до незаконної діяльності осіб з числа співробітників УЗ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ВП № 2 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УКР ГУНП в Одеській області.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти