В начало

На кордоні з Польщею очікують на в’їзд в Україну 2,5 тис. вантажівок

Станом на ранок 4 грудня у чергах на перетин кордону з Польщі в Україну очікують 2 500 вантажівок. Блокування пунктів пропуску триває. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає «Укрінформ».

«На напрямках, де блокування польськими перевізниками триває, за інформацією польських прикордонників, станом на ранок у чергах очікують 2 500 вантажівок: «Ягодин» – 520, «Рава-Руська» – 880, «Краківець» – 500, «Шегині» – 600», – зазначив він.

Крім того, триває блокування словацького кордону. Станом на ранок в бік України на напрямку пункту пропуску «Ужгород» очікувало на проїзд 650 вантажівок.

На кордоні з Угорщиною рух йде, але черги є. Станом на ранок у бік України на напрямку пункту пропуску «Тиса» очікувало на проїзд 750 вантажівок.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що його уряд домагатиметься відновлення обмежень для перевізників з України, що є ключовою вимогою протестувальників, які блокують пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску: «Корчова-Краківець», «Гребенне-Рава Руська», «Дорогуськ-Ягодин». Пізніше, 23 листопада, перевізники перекрили пункт пропуску «Медика – Шегині».

Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців нібито витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд у ЄС для українських перевізників і покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планувалася терміном на два місяці – до кінця року.

Як повідомляв enkorr раніше, у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» на польському кордоні розпочато оформлення великовагових вантажівок, пропуск порожніх вантажівок розпочався о 1-й годині.

Видання також повідомляло, що профільний єврокомісар з транспорту Адіна Велян звинуватила польську владу у недостатній ініціативності з владнання ситуації на українсько-польському кордоні й «дотриманням там закону».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти