В начало

На Харківщині здійснили розмінування територій для проведення 3D-сейсміки

Програма розвитку ООН в Україні (UNDP) у співпраці з Міненерго забезпечили у Харківській області розмінування ділянки для проведення «Укргазвидобуванням» 3D-сейсморозвідувальних робіт. Про це УГВ повідомляє на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Програма розвитку ООН в Україні (UNDP) у співпраці з Міністерством енергетики України забезпечили виконання оцінки ризиків, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами, й обстеження ділянки на наявність вибухонебезпечних предметів у Харківській області для проведення «Укргазвидобуванням» 3D-сейсморозвідувальних робіт», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, УГВ видобуває на Харківщині близько 40% газу. 2022 року значна частина області була під окупацією й ворожими обстрілами. Після деокупації УГВ продовжило роботу з розвідки й видобутку природного газу на деокупованих територіях, але для забезпечення повноцінної роботи і безпеки працівників і підрядників необхідно провести обстеження й розмінування цих територій.

Як зазначають у компанії, UNDP у межах донорської допомоги енергетичній галузі за сприяння Міненерго підтримала оцінку ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами, й обстеження ділянки на предмет наявності вибухонебезпечних предметів на ділянці у Харківській області. Завдяки цьому УГВ вже найближчим часом зможе провести необхідні 3D-сейсморозвідувальні дослідження.

«Ми завершуємо опалювальний сезон, покриваючи потреби зі споживання газом українського видобутку. Це важливо для подальшої реалізації нашої енергетичної незалежності. Маємо і надалі нарощувати обсяги видобутку. Дякуємо партнерам за підтримку програм, які дають змогу нашим газовикам безпечно досліджувати й вести подальші видобувні роботи на перспективних ділянках», − зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Ділянку для обстеження було обрано за виробничими результатами і на підставі геологічної інформації про прилеглі території. 

«Найближчими роками «Укргазвидобування» планує розширити проведення 3D-сейсморозвідувальних досліджень на майже 15 тис. кв. км. Ми очікуємо, що обстеження цієї ділянки дасть змогу компанії вже найближчим часом зробити нові геологічні відкриття і наростити видобуток газу. Вдячні проєкту UNDP й Міністерству енергетики України за допомогу, − каже т. в. о. гендиректора УГВ Олег Толмачов.

Обстеження проводила компанія, яка вже має досвід розмінування Київщини, Чернігівщини й окремих районів Харківської області.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти