В начало

На Харківщині судитимуть власника АЗС, який постачав пальне окупантам

Справу чоловіка, який безкоштовно надавав паливо російським солдатам, передано до суду, а його АЗС — арештовано. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура у своєму телеграм-каналі.  

«Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено й спрямовано до суду обвинувальний акт щодо 44-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України)», – йдеться у повідомленні.  

Як зазначають у прокуратурі області, досудовим розслідуванням встановлено, що власник АЗС у Куп’янську з кінця квітня добровільно постачав пальне окупантам, щоб ті могли заправляти військову техніку. Саме ту техніку, якою окупанти кожного дня обстрілювали населені пункти Харківщини і вбивали мирних українців.  

Чоловік також надав вказівки своїм підлеглим безкоштовно заправляти службові автівки російських військовослужбовців. За що пособник загарбників отримав від них «патент на торговую деятельность» у сфері «розничной торговли топливом».  

Згідно з повідомленням, чоловіка судитимуть заочно у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області. 

Крім того, суд задовольнив клопотання окружної прокуратури і наклав арешт на АЗС, власником якої є обвинувачений. 

Досудове розслідування проводили слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв enkorr раніше, підприємця, який безкоштовно постачав пальне окупантам у Куп'янську, розшукує СБУ

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти