В начало

На АЗС Київщини торік накладено майже 24 млн грн штрафів

На автозаправні станції та їх керівників за порушення дисципліни цін під час роздрібної реалізації пального за минулий рік сукупно накладено 23 652 900 грн штрафних санкцій. З них сплачено 976,764 тис. грн. Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Київській області на своєму офіційному сайті.

Згідно з повідомленням, на виконання доручення прем’єр-міністра України від 8 травня минулого року торік проведено «позапланові заходи державного нагляду (контролю) у 49 суб’єктів (103 автомобільно-заправних станцій) роздрібної торгівлі бензинами автомобільними і дизельним пальним». Передовсім перевіряли дотримання вимог щодо формування, встановлення і застосування державних регульованих цін на бензини й дизельне пальне.

«У 42 перевірених суб’єктів господарювання встановлено порушення вимог законодавства про ціни і ціноутворення, з яких у 19 суб’єктів господарювання – порушення державної дисципліни цін під час роздрібної реалізації бензинів автомобільних і дизельного пального, у 23 суб’єктів господарювання – створення перешкоди посадовим особам ГУ», – йдеться у повідомленні.

У Держпроджспоживслужбі зазначають, що в кожного другого суб’єкта господарювання встановлено порушення в частині реалізації палива за підвищеними цінами без декларування відповідних змін.

Відтак за порушення вимог законодавства про ціни і ціноутворення й «одержання необґрунтованої виручки до суб’єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції (штраф) на суму 23,59 млн грн. На керівників суб’єктів господарювання накладено адміністративні штрафи, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення, на суму 62,9 тис. грн».

Наразі суб’єктами господарювання та їх керівниками у добровільному порядку сплачено до державного бюджету 976,74 тис. грн штрафних санкцій.

Як повідомляв раніше enkorr, АЗС на Харківщині оштрафували на 2,7 млн грн за недопуск до перевірки.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти