В начало

Імпорт нафти в Європу досяг дворічного максимуму — Bloomberg

Імпорт нафти в Європу досяг 2-річного максимуму навіть попри скорочення частки росії — Європі вдається диверсифікувати свої закупівлі сирої нафти напередодні майбутніх санкцій проти рф. Про це пише Bloomberg із посиланням на дані Vortexa Ltd.

Зокрема надходження сирої нафти й конденсату на континент, за винятком Туреччини, зросли у вересні до понад 8,46 мільйона барелів на день (б/д), що є найвищим місячним обсягом із січня 2020 року.

При цьому росія залишається головним постачальником нафти в Європу. Однак частка імпорту з країни впала минулого місяця до 21%, порівняно із середніми 34% у 2021 році.

Згідно з даними Vortexa, у вересні Європа імпортувала близько 1,78 млн барелів на день російської сирої нафти. У той же час імпорт неросійської сирої нафти в Європу цього року стабільно зріс до максимального рівня з 2016 року.

Основну частину постачань у Європу було зумовлено ​​більшими потоками з Африки, на частку яких припадало 37% імпорту у вересні.

Лівія очолює сплеск постачань із регіону, досягнувши найвищого рівня за рік. Постачання з Близького Сходу були найвищими з травня 2019 року, тоді як постачання з США виявилися найнижчими із січня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти