В начало

Млинець нанівець: DOT скасував перший тендер на закупівлю авіакеросину

Новостворене державне підприємство Міноборони «Агенція закупівель у сфері оборони» («Державний оператор тилу» — DOT) відхилило пропозиції всіх трьох учасників тендеру за спрощеною процедурою на постачання 15 тис. т авіаційного пального.

Про це свідчать дані в системі електронних торгів Prozorro.

Першою було відхилено пропозицію ТОВ «МГК Рейл», яке запропонувало найнижчу ціну на пальне. Відхилення було аргументовано подачею неповного пакету документів переможцем.

«У складі пропозиції учасника ТОВ «МГК Рейл» відсутній лист-підтвердження щодо гарантійного терміну зберігання запропонованого палива для реактивних двигунів, гарантійний термін зберігання якого згідно із законодавством України становить не менше 5 років», – зазначили організатори торгів.

Після відсторонення від торгів «МГК Рейл» переможцем могли стати ПАТ «Укрнафта» і компанія «ОККО Постач», у порядку черговості їх цінових пропозицій. Однак і їх пропозиції було відхиленно через проблеми з тендерною документацією.

До цього перемога «МГК Рейл» на початковому етапі тендеру спровокувала шквал критики від учасників і експертів ринку. Так, директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн звернув увагу на те, що компанія має сумнівну репутацію на ринку, а також уже зривала терміни постачання авіапального для потреб Міністерства оборони України, що у воєнний час, на його переконання, неприпустимо.

У відповідь «МГК Рейл» організувала кампанію у ЗМІ, заявивши, що стала жертвою інформаційної атаки, а документи подала відповідно до процедури.

Нагадаємо, раніше Сергій Куюн висловив думку, що закупівля нафтопродуктів, і зокрема реактивного палива військовим, не може проходити за спрощеною процедурою і без максимального тендерного забезпечення, оскільки йдеться про питання обороноздатності країни.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти