В начало

Миколаївська прокуратура закрила АЗС, яка працювала без дозволів

Повідомлено про підозру керівництву автозаправного комплексу, який діяв незаконно і з численними порушеннями правил безпеки. Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура на своєму сайті.

Як зазначається у повідомленні, повідомлено про підозру колишньому й чинному керівникам автозаправного комплексу у Первомайську «за фактом порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві, що створило загрозу загибелі людей і настання інших тяжких наслідків».

Під час слідства з’ясувалося, що автозаправний комплекс працював, не маючи жодних дозвільних документів на устаткування, з порушеннями правил вибухопожежної безпеки, чим було створено реальну загрозу життю як працівників комплексу, так і його відвідувачів.

Під час огляду території комплексу виявлені суттєві порушення чинних норм законодавства, кажуть у прокуратурі. Зокрема територію не облаштовано навіть елементарними засобами протипожежної безпеки, а працівники АЗС не проходили жодних протипожежних інструктажів і спеціалізованого навчання.

Загалом у наземних і підземних сталевих резервуарах зберігалось близько 400 тонн нафтопродуктів (дизель, бензин, газ).

Наразі діяльність АЗК припинено, проводяться санкціоновані судом обшуки на підприємстві й за місцем мешкання підозрюваних.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Миколаївській області за оперативного супроводу СБУ в області під процесуальним керівництвом облпрокуратури. 

Як повідомляв enkorr, власнику АЗС на Житомирщині загрожує штраф 64 млн грн та анулювання ліцензії за порушення у використанні РРО.

Видання також повідомляло, що за недопуск до перевірки Держекоінспекція оштрафує АЗС на 170 тис. грн

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти