В начало

МЕА зберегло прогноз зростання видобування нафти у світі в 2023 році

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА), як і раніше, очікує зростання світового видобутку нафти в 2023 році на 1,5 мільйона барелів на добу — до 101,6 мільйона барелів на добу, випливає зі щомісячної доповіді агентства.

«За прогнозами, світовий видобуток нафти цього року збільшиться на 1,5 млн барелів на добу (б/д), до рекордних 101,6 млн б/д. При цьому США, Іран (незважаючи на міжнародні санкції) і Бразилія входять до трійки лідерів зростання за добу», — йдеться у доповіді.

Згідно з прикладеними таблицями, видобуток нафти у світі, за оцінкою МЕА, складе 101,6 млн б/д. Місяцем раніше МЕА прогнозувало зростання видобутку нафти у світі на 2023 рік на 1,5 млн б/д – до 101,47 млн б/д.

Зміна сумарного показника видобутку пов'язана з коригуванням МЕА своєї оцінки видобутку минулого року.

МЕА прогнозує падіння виробництва у Саудівській Аравії. Її добровільні скорочення зменшать видобуток 2023 року майже на 900 тис. б/д, порівняно з минулим роком.

Очікується, що 2024 року світові постачання нафти зростуть на 1,7 млн б/д: на країни, що не входять до ОПЕК+, припаде 1,3 млн б/д, а на ОПЕК+ за умови, що добровільні скорочення видобутку не припиняться наприкінці цього року, — близько 400 тис. б/д.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти