В начало

Shell, попри цінові обмеження, планує збільшити видобуток нафти в Аргентині

Shell планує збільшити видобуток нафти на 5 тис. барелів на добу (б/д) у сланцевій формації Vaca Muerta в Аргентині – до 50 тис. б/д на кінець року, незважаючи на обмеження інвестицій, повідомив Reuters виконавчий директор компанії.

Рікардо Родрігес, генеральний директор Shell в Аргентині, заявив на нафтогазовій конференції в Буенос-Айресі, що макроекономічний тиск також перешкоджає компанії збільшити свої інвестиції в Vaca Muerta.

Компанія – другий за величиною виробник сирої нафти у Вака Муерта після аргентинської державної нафтової компанії YPF.

Родрігес підкреслив «феноменальну» якість Vaca Muerta і сказав, що компанія хоче інвестувати більше ніж поточні $500 млн на рік.

Однак Родрігес зауважив, що обмеження на доступ до іноземної валюти й аргентинське регулювання цін змусили Shell двічі подумати, перш ніж вирішити, куди інвестувати.

«Щоб інвестувати більше, ми повинні мати такі умови... що має сенс інвестувати більше», — сказав Родрігес.

Аргентина вирішила заморозити внутрішню ціну на сиру нафту в серпні, підтримуючи її на рівні $56 за барель до кінця жовтня, щоб допомогти знизити тризначну інфляцію.

Аргентина підтримує суворий валютний контроль, намагаючись розв’язати проблему дефіцитних валютних резервів країни.

«У нас немає вільної ринкової ціни для Аргентини. У нас немає ціни, але у моїх колег у Бразилії чи Мексиці є, — сказав Родрігес. – Це створює велику різницю в конкурентоспроможності».

Вака Муерта посідає друге місце в світі за запасами сланцевого газу й четверте – за величиною запасів сланцевої нафти. Це утворення має ключове значення для амбіцій Аргентини стати експортером енергії, включно з метою транспортування скрапленого природного газу (СПГ).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти