В начало

Мажейкяйский НПЗ у жовтні зупиниться на ремонт

У першій декаді жовтня нафтопереробний завод (НПЗ) Orlen Lietuva у м. Мажейкяй зупиниться на плановий ремонт, який триватиме до початку листопада. Про це enkorr повідомили контрагенти підприємства.

Точна дата зупинки поки невідома, трейдери називають 5 або 7 жовтня. Зі слів великого покупця орленівського газу, вже з 1 жовтня завод почне готуватися до зупинки, тому пропозиції LPG будуть відсутні.

«Щодо світлих нафтопродуктів, то обсяги будуть обмеженими, але вантажити будуть. Конкретики поки немає», – зазначив генеральний директор УНТК Олексій Дронніков.

Інший імпортер світлих нафтопродуктів з Мажейкяйського НПЗ додав, що, швидше за все, дизель вантажитимуть, як і раніше, а обсяги бензину можуть бути обмеженими.

26 вересня Orlen Lietuva анонсував ціни на «світлі» на наступний тиждень. Згідно з протоколом заводу, вартість пального незначно зросте: на $2-3/т, до $764-779/т, для бензину марки А-95 і до $731-742/т — для дизелю.

З початку цього року з терміналів Orlen Lietuva було імпортовано 70,3 тис. т бензину (8% загальних постачань), 336,2 тис. т дизелю (7%) і 32,7 тис. т скрапленого газу (5%).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти