В начало

Колумбія переживає енергетичну кризу – Bloomberg

Енергетична система Колумбії переживає кризу, оскільки посуха підриває постачання гідроелектроенергії, а можливості імпорту природного газу досягли межі, стверджує найбільший оператор трубопроводу в країні.

Як пише Bloomberg, країна, яка зазвичай виробляє дві третини електроенергії завдяки наявним гідроелектростанціям, тепер значною мірою покладається на газові електростанції, оскільки найнижчий рівень опадів понад півстоліття виснажує водосховища. Щоб забезпечити їх паливом, єдиний у Колумбії термінал скрапленого природного газу працює на максимальній потужності, переробляючи 450 млн кубічних футів на день, повідомив журналістам у четвер у Боготі головний виконавчий директор Promigas SA Хуан Мануель Рохас.

Це сталося у той час, коли країна готується до дефіциту газу, який, за прогнозами, розпочнеться наступного року. Рохас, чия компанія володіє часткою в СПГ-терміналі й постачає 56% колумбійського газу своєю трубопровідною мережею, зазначив, що проблеми вже розпочалися.

«Ми вже перебуваємо у кризі, – сказав Рохас. – Ми працюємо на межі своїх можливостей».

За прогнозами Naturgas, торгової групи енергетичної промисловості, починаючи з наступного року, Колумбія зіткнеться з дефіцитом газу, рівним приблизно 12% від середньодобового попиту в країні. За прогнозами, на 2026 рік дефіцит зросте до 30% від потреби.

Колумбійська державна енергетична компанія Ecopetrol SA у своїй заяві повідомила, що працює над тим, щоб забезпечити країну достатньою кількістю газу. Ecopetrol заявила, що закликає чиновників надати виробникам більше гнучкості у перемовинах з укладання короткострокових контрактів на постачання палива.

Зі слів Рохаса, компанії також запустили вугільні й дизельні станції, які вже кілька десятиліть працюють, щоб заповнити втрати від роботи гідроелектростанцій.

Promigas побудувала термінал СПГ у Картахені 2016 року. Компанія планує додати ще 25 млн кубічних футів на день 2025 року й провести аукціон наступного місяця, щоб продати додаткові постачання, повідомив він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти