В начало

Країнам ОПЕК+ з серпня дозволено збільшити видобуток нафти на 648 тис. б/д

Квота країн ОПЕК+ з видобутку нафти з 1 серпня підвищується ще на 648 тис. барелів на добу, проте, ймовірно, вона буде нижчою за встановлені квоти, повідомляє «Інтерфакс».

На початку червня міністри ОПЕК+ ухвалили рішення про трохи прискорене підвищення квот на видобуток — замість 432 тис. б/д було вирішено збільшити їх на 648 тис. б/д, причому одразу на два місяці, липень і серпень. У липні це рішення було підтверджено. Таким чином, у серпні буде вичерпано обмеження зі зниження видобутку на 9,7 млн ​​б/д, прийняті з травня 2020 року під час пандемії COVID-19. Угода ОПЕК діє до кінця 2022 року.

Однак країни коаліції суттєво відстають від встановленого плану з видобутку: у травні ринок недоотримував 2,8 млн б/д (близько 3% світового попиту на нафту). У червні, за оцінками МЕА, показник складе 2,77 млн б/д.

Раніше віце-прем'єр російського уряду алєксандр новак казав, що у червні рф видобувала в середньому 9,9 млн б/д нафти, тобто відставання від червневої квоти — близько 0,8 млн б/д. Він також висловлював упевненість, що росія влітку зможе виконати квоти ОПЕК+.

«Наш видобуток відновився щодо падіння у березні-квітні. У червні практично вийшли на рівень лютого. Тоді ми видобували 10,2 млн б/д, у березні-квітні знижували приблизно до 9 млн б/д. Зараз, у червні, в середньому маємо 9,9 млн б/д. Упевнені, що в літній період ми забезпечимо відновлення й ті квоти, які надано для росії дією угоди (ОПЕК+ — ред.)», — повідомив новак.

Квота рф і Саудівської Аравії на видобуток нафти з червня — 11 млн б/д.

Наступну зустріч ОПЕК+ призначено на 3 серпня 2022 року, там вирішуватиметься питання про рівні видобутку на вересень.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти