В начало

Казахстан має намір відновити два недіючі нафтові причали в порту «Актау»

Реконструкція причалів на узбережжі Каспійського моря дозволить відвантажувати близько 12,5 млн тонн нафти на рік проти нинішніх 7,5 млн тонн й сприятиме зменшенню залежності від постачань через трубопровід КТК.

Плани реконструкції причалів входять у дорожню карту розвитку маршрутів транспортування нафти на експорт, повідомили в Міністерстві індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану. Раніше президент РК доручив провести диверсифікацію експортних напрямків перевезення казахстанської нафти, повідомляє inbusiness.kz із посиланням на «Інтерфакс-Казахстан».

«У рамках зазначеної дорожньої карти планується вжиття заходів для реконструкції нафтових причалів N9 і 10 АТ «НК «Актауський морський торговельний порт». Термін реалізації — 2023-2025 роки», — йдеться у повідомленні Мініндустрії Казахстану.

У відомстві уточнили, що поточна потужність порту «Актау» (причали №№4, 5 і 8) дає можливість відвантажувати близько 7,5 млн тонн нафти на рік. У разі відновлення причалів №№9 і 10 потужність порту становитиме 12,5 млн тонн нафти на рік.

Дев'ять років тому нафтоналивні причали №№9 і 10 було виведено з експлуатації через знос інфраструктури. Для їх відновлення потрібен ремонт як самих причалів, так і нафтопроводів, супутнього обладнання й днопоглиблювальні роботи у зв'язку з падінням рівня Каспійського моря, що триває, проінформували у відомстві.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти