В начало

Катар хоче підписати додаткові угоди на СПГ з європейськими й азійськими покупцями

Зі слів Саада Аль-Каабі, міністра енергетики країни й голови головного виробника, Катар оголосить про додаткові контракти на продаж газу з покупцями у Європі й Азії в рамках великого проєкту розширення. Про це повідомляє Bloomberg.

Виробник, QatarEnergy, також може підписати угоди з додатковими партнерами, щоб отримати частку в розширенні офшорного Північного родовища, сказав Аль-Каабі на прес-конференції в Ras Laffan.

Катар, який уже є одним із провідних світових експортерів скрапленого природного газу, збільшує щорічні потужності з виробництва палива, що використовується на електростанціях і хімічних підприємствах, майже на дві третини, до 126 млн тонн, пізніше цього десятиліття. Країна уклала контракти на продаж деяких із цих потужностей і все ще намагається розмістити обсяги, щоб гарантувати, що країна залишиться ключовим постачальником протягом наступних десятиліть.

China Petroleum & Chemical Corp. нещодавно погодилася купувати СПГ у катарського проєкту North Field South протягом 27 років, а також є другорядним партнером у проєкті North Field East. Зі слів Аль-Каабі, Катар може незабаром оголосити про партнера в угоді, схожій на ту, яку підписали з Sinopec.

Проте QatarEnergy вже підписала угоди з міжнародними виробниками енергії щодо найбільших часток у North Field South і North Field East. ConocoPhillips, Shell Plc, TotalEnergies SE, Exxon Mobil Corp. і Eni SpA мають частки в одному або обох проєктах.

Аль-Каабі відмахнувся від будь-якої загрози для виробництва СПГ у Катарі через збої в судноплавстві в Червоному морі, де хусити атакують судна. Більшість СПГ Катару йде на схід, тоді як вантажі, що прямують до західних покупців, просто прибудуть пізніше, сказав він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти