В начало

Грецька Hellenic Petroleum з березня 2022 року не купує російську нафту й пальне

Грецька нафтопереробна компанія Hellenic Petroleum з березня 2022 року відмовилася від постачань і переробки російської нафти й нафтопродуктів. Про це йдеться у листі компанії на адресу трейдера Eco Fuel Trading, зареєстрованого в Швейцарії.

«Відповідно до запиту, ми хотіли б засвідчити, що станом на березень 2022 року Hellenic Petroleum RSSOPP припинила отримання сирої нафти, вихідної сировини, напівфабрикатів або готових нафтопродуктів російського походження», — зазначив у листі М. Маркакіс, старший директор з постачань і експорту.

Компанія Hellenic Petroleum дотримується всіх міжнародних санкцій, санкцій США і Євросоюзу, зокрема й проти росії. «Тому всі нафтопродукти, що постачаються нафтопереробними заводами (НПЗ) Hellenic Petroleum RSSOPP і терміналами у Аспропіргосі, Елефсіні й Салоніках нашим місцевим і міжнародним клієнтам, мають 100% грецьке походження і не змішуються з продуктами російського походження», — повідомив М. Маркакіс.

Компанія Hellenic Petroleum володіє трьома НПЗ загальною потужністю 16,5 млн тонн, що розташовані у Аспропіргосі, Елефсіні й Салоніках. На заводи компанії припадає дві третини виробництва нафтопродуктів у Греції.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти