В начало

Eni веде перемовини з Японією про постачання СПГ

Італійська енергетична компанія Eni веде перемовини з Японією щодо постачання у країну скрапленого природного газу (СПГ). Про це повідомив директор Eni з глобального портфеля газу й СПГ Крістіан Синьоретто, передає Reuters.

«Ми вже маємо справу з японськими покупцями на короткостроковій основі й хотіли б розширити цю співпрацю і на довгостроковій основі», – сказав Синьоретто, додавши, що Eni планує вивести на ринок більше обсягів СПГ, зокрема з Індонезії, а також хоче, щоб японські фінансові інститути підтримали деякі проєкти.

Eni планує збільшити свій портфель постачань СПГ до 18 млн метричних тонн на рік до 2027 року і буде готова передати частину його Японії, якщо представиться така можливість, додав він.

Синьоретто заявив, що поки зарано обговорюватиме деталі перемовин, зокрема про те, чи Eni наполягатиме на положеннях про призначення. Ці положення зобов'язують покупця не перепродувати газ третім особам, повідомляє Reuters.

Останніми роками серед японських покупців зростає попит на угоди з більш коротким терміном дії й без зазначення пункту призначення, оскільки це дозволяє покупцям у Японії, другому за величиною імпортері СПГ у світі, зберігати гнучкість, а також перепродувати СПГ.

«Гнучкість буде частиною обговорення», – зазначив Синьоретто, не вдаючись до подробиць.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти