В начало

Експорт російського ДП продовжує падати через атаки безпілотників — Bloomberg

Експорт російського дизельного пального продовжує падати через атаки безпілотників. Останні кілька тижнів дрони атакують нафтопереробні заводи (НПЗ) країни.

Постачання становили в середньому 0,74 млн барелів на день (б/д) протягом 10 днів по 13 квітня. Цей показник знизився приблизно на 25% порівняно із середнім показником у цю пору року в період із 2019 по 2023 рік, наводить дані Bloomberg.

Трейдери уважно стежать за тим, що відбувається із потоками пального в росії. Оскільки рівень перероблення нафти в країні останнім часом знизився майже до 11-місячного мінімуму, існує ймовірність, що країні, можливо, доведеться переспрямовувати сиру нафту, яку її заводи не можуть переробляти, на експортний ринок.

Хоча потоки нафти одночасно зросли, існують практичні обмеження для того, щоб ці постачання зросли набагато більше.

«Остання атака безпілотників на російський НПЗ сталася 2 квітня, але для того, щоб будь-які перебої на заводах вплинули на експортні потоки, потрібен час», — пише агентство.

Раніше Reuters із посиланням на власні підрахунки повідомив, що росія змогла дуже швидко відновити роботу своїх нафтопереробних заводів (НПЗ), які зазнали атак українських безпілотників, скоротивши потужності, що простоюють, приблизно до 10% з майже 14% наприкінці березня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти