В начало

Експорт російського дизпального зростає, незважаючи на санкції ЄС

Постачання російського дизельного палива за перші 19 днів березня склали близько 1,5 млн барелів на добу (б/д), пише Bloomberg із посиланням на дані аналітичної компанії Vortexa. Агентство зазначає, що попри санкції Європейського союзу (ЄС), експорт російського дизельного пального за результатами березня має досягти рекордного рівня з 2016 року.

Більшість експортованого з росії дизельного пального прямує до Туреччини, Марокко, Бразилії, Тунісу і Саудівської Аравії. Також значно збільшилася кількість російського ДП у плавучих сховищах.

«У березні завантаження російських нафтопереробних заводів залишалося високим, що дозволило збільшити обсяги експорту дизпального. російські виробники, схоже, впевнені, що зможуть продати свої обсяги закордонним покупцям, адже вони пропонують чималі знижки», — вважає директор незалежного агентства «Аналітика товарних ринків» Михайло Турукалов.

З 5 лютого набула чинності «стеля» цін на нафтопродукти з росії. Обмеження передбачають два рівні граничної ціни: $100 за барель для бензину і дизпального й $45 за барель для мазуту і нафти. За інформацією «Ъ», російські нафтокомпанії, незважаючи на ембарго Євросоюзу на постачання російських нафтопродуктів і ціну на них, намагаються підтримувати високі рівні переробки. За 15 днів березня нафтопереробка у росії скоротилася лише на 1,1% порівняно з середнім значенням лютого, майже до 770 тис. тонн на добу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти