В начало

Deutsche ReGas планує запустити повну експлуатацію Mukran LNG у липні

Німецький оператор СПГ-термінала Deutsche ReGas очікує запустити повноцінну роботу на своєму заводі з імпорту СПГ «Мукран», у який входитиме два плавучі сховища й блоки регазифікації, 1 липня.

Як повідомляє LNG Prime, на цей час на терміналі розташовано збудований 2021 року на 174 тис. кубічних метрів Energos Power, який належить американській компанії Energos Infrastructure.

У червні минулого року Deutsche ReGas підписала угоду з урядом Німеччини про субфрахтування FSRU, переданого 2021 року Hudong-Zhonghua. Deutsche ReGas ухвалила статут Energos Power торік у жовтні.

Крім того, у березні на етапі введення в експлуатацію компанія Deutsche ReGas отримала перший танкер для СПГ на заводі в Мукрані, а в квітні отримала дозвіл на експлуатацію заводу.

Незабаром до Energos Power приєднається збудований 2009 року FSRU Neptune об’ємом 145 тис. куб. м.

Минулого місяця побудований 2009 року на 145 тис. куб. м FSRU Neptune покинув німецький промисловий порт «Лубмін», де він обслуговував термінал.

Торік у січні Deutsche ReGas офіційно запустила свій імпортний термінал СПГ у Лубміні, перший приватний термінал СПГ у Німеччині.

Після виходу з Лумбіна Neptune приблизно місяць перебував у Файярді, у данському порту «Оденсе», щоб завершити підготовчі роботи до його розгортання на новому терміналі Deutsche Ostsee у промисловому порту «Мукран».

Згідно з даними AIS, наданими VesselsValue, FSRU залишив судно на вихідних і у вівторок прямував до Скагена (Данія).

«Очікується, що термінал буде повністю запущено 1 липня 2024 року, коли другий FSRU Neptune прибуде у Мукран», — йдеться у документі Deutsche ReGas від 16 червня, де надається більше деталей про нещодавно оголошені аукціони потужностей з 2024 по 2027 роки.

FSRU буде розташовано поруч біля причалу 12 у порту «Мукран» у рамках другої черги СПГ-терміналу на базі FSRU потужністю до 13,5 млрд кубометрів на рік.

Окрім FSRU, термінал «Мукран» включає 50-кілометровий трубопровід Ostsee Anbindungsleitung (OAL).

Німецька Gascade побудувала цей трубопровід, який з’єднує LNG-термінал у порту «Мукран» з німецькою газотранспортною мережею в Любміні.

Бельгійська Fluxys нещодавно придбала 25% акцій цього трубопроводу.

Термінал з'єднаний з газопроводом через точку входу під назвою Baltic Energy Gate.

Deutsche ReGas повідомила, що термінал було розроблено для номінальної швидкості відправлення 1 254 000 MMBtu/d, тоді як чиста місткість резервуарів СПГ термінала становить 310 тис. кубічних метрів.

Це дозволяє одночасно регазифікувати до 3 вантажів будь-якої миті, створюючи профіль відправлення протягом 9 днів для користувачів термінала, повідомили у фірмі.

Кожна FSRU оснащена 3х250 мм ст. куб. футів/день регазифікаційними установками, і регазифікація здійснюється згідно з філософією n+1, повідомляє Deutsche ReGas.

Фірма повідомила, що 3 установки регазифікації працюватимуть у відкритому, комбінованому або закритому циклі, а 3 установки працюватимуть у замкнутому циклі.

Газ, який буде надходити на берег, управляється через 2 окремі газозавантажувальні рукави високого тиску, що гарантує, що операції регазифікації кожного FSRU повністю незалежні одна від одної, створюючи резервування, повідомляє Deutsche ReGas.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти